Ballon Taxi

Taxi en luchthavenvervoer

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Herstel nodig van schade aan je voertuig? Hier 5 tips!

Schade aan je voertuig hebben is nooit leuk, en het kost negen van de tien keer een hoop geld om de schade te laten herstellen. Helaas zit een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje en is de kans op een ongeluk altijd aanwezig. Het hoeft niet je eigen schuld te zijn dat jouw auto beschadigd raakt. Het kan ook zo zijn dat een ander niet oplet en schade toebrengt aan jouw voertuig. En dan wil je dat natuurlijk wel laten repareren. In deze blog lees je 5 tips hoe je de schade aan je voertuig kunt laten herstellen.

1.      Barst in het raam

Een van de meest vervelende dingen die je kan overkomen is toch wel een barst in het raam. Een barst in het raam loop je sneller op dan je denkt. Er hoeft niet een boze ex met een steen tekeer zijn gegaan op je ruit om een barst te krijgen in het raam. De grootste boosdoener van een barst in het raam is steenslag.

Schade door steenslag ontstaat door opspatten steentjes op het wegdek. Een ster in voorruit herstellen is gelukkig niet zo ingewikkeld. Er zijn genoeg bedrijven die jouw raam kunnen repareren terwijl je erop wacht.

2.      Lakschade aan de auto

Schade aan de laklaag van je auto is heel erg vervelend. En dat is niet alleen om het uiterlijke aspect van de auto. Krassen in de laklaag zijn natuurlijk erg ontsierend voor de auto. Maar daarnaast is het ook slecht voor de auto zelf. Wanneer je lakschade bijvoorbeeld niet repareert krijg je te maken met roest. Door het roesten kan de auto verder beschadigd raken.

Lakschade kun je laten restaureren door een bedrijf maar als de schade niet te fors is kun je ook zelf proberen dit te verhelpen. Je kunt speciale lakstiften kopen waarmee je de krassen kunt wegwerken.

3.      Schade aan de koplampen

Een goede verlichting is belangrijk voor jouw veiligheid en die van een ander in de auto. Verplichting moet ook aan allerlei eisen voldoen volgens de APK. Er kan allerlei schade zijn aan jouw koplampen. Een van de meest voorkomende schade is een doffe koplamp. Doffe koplampen voor herstel aanbieden bij een monteur is erg belangrijk. Zo voorkom je ongelukken en eventuele boetes.

4.      Schade en dader onbekend?

Je hebt helaas van die verkeershufters die wegrijden nadat ze schade hebben toegebracht aan jouw auto. Super vervelend want jij zit met de schade en je hebt geen tegenpartij op wie je dat kunt verhalen. Maar gelukkig is er het Waarborgfonds. Dit fonds kun je aanspreken als je schade hebt opgelopen en de dader is onbekend. Zo kan je auto toch gerepareerd worden.

5.      Vervangend vervoer bij schade

Soms is de schade aan je voertuig zodanig groot dat de auto echt een tijdje in de garage zal blijven voor herstel. Vraag dan bij de garage of ze eventueel vervangend vervoer voor je hebben. En een belangrijke tip, als je lid bent van de ANWB heb je vaak ook recht op vervangend vervoer. Altijd slim om dit even goed na te kijken dus.