Ballon Taxi

Taxi en luchthavenvervoer

Door - Tom Cosyns - Seobureau.be

Deukjes of krasjes aan je voertuig? Wij helpen je wel!

Kleine schade kan op je auto snel ontstaan. Aangezien kleine deuken en krassen vaak voordelig gemaakt kunnen worden, is het zeker aan te raden dit altijd te laten herstellen. Een ster in de voorruit herstellen hoeft ook niet duur te zijn en is wel zo veilig om te laten herstellen. Naast beschadigingen aan de ruit en je lak, kunnen ook de koplampen met de tijd doffer worden. Om veiligheid op de weg te kunnen garanderen is het verstandig om dit in de gaten te houden. Doffe koplampen herstellen kan met een speciale reiniging en een nieuwe coatinglaag snel en voordelig worden uitgevoerd.

Uitdeuken, wat is mogelijk?

Een deukje in je auto ontstaat snel. Kleine en grote deuken die ontstaan zijn, kunnen een doorn in het oog zijn. Je kunt daarom kiezen om de deuk te laten repareren. Afhankelijk van de deuk en de plaats van de deuk zijn verschillende soorten reparaties mogelijk. Bij kleine deukjes wordt met een speciale lamp een deel van de auto verhit. Vervolgens wordt voorzichtig druk uitgeoefend waardoor het deukje verdwijnt. Het voordeel van deze methode is dat de lak tijdens het uitdeuken niet kan beschadigen. Bij grotere deuken is een speciale tool nodig die meer kracht heeft. Als je wil dat dit netjes gebeurt, dan zul je de lak na het uitdeuken bij moeten laten spuiten.

Krassen op de motorkap

Tijdens het rijden kun je door opspattende steentjes krassen en deukjes krijgen. Krassen kunnen ondiep zijn en ontstaan op de beschermlaag die over de lak gespoten is, of ze kunnen dieper zitten in de laklaag zelf. Wanneer de kras niet diep is en je geen witte ondergrond ziet, kun je de kras makkelijk en goedkoop laten herstellen. De plek kan gepolijst worden waardoor de kras subtiel hersteld wordt. Al voor een paar tientjes zijn oppervlakkige krassen te verwijderen. Diepe krassen moeten geschuurd en opnieuw gelakt worden. Hier is iets meer tijd en moeite voor nodig waardoor je meer betaalt.

Een ster in voorruit herstellen

Opspattende steentjes kunnen ook je voorruit beschadigen, waardoor een sterretje ontstaat. Een kleine ster in de voorruit herstellen kan makkelijk door een sterretje op te vullen. Daardoor zal een sterretje niet verder uitgroeien en geen barst veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een ster in de voorruit zo snel mogelijk te herstellen. Zolang de beschadiging kleiner is dan een twee euromunt zal het herstellen snel en makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Zit er een barst in je ruit? Dan kun je ook de gehele ruit laten vervangen.

 

Andere reparaties zoals doffe koplampen herstellen

Naast beschadigingen aan de ruit en je lak kunnen ook op de koplampen krassen ontstaan. Met de tijd worden koplampen doffer door minuscule krasjes. Net als bij de lak van de auto kan een koplamp dus beschadigen tijdens het rijden. De coatinglaag van de lamp zal dan beschadigen. Doffe koplampen herstellen kan door de krasjes aan te pakken. De coatinglaag kan grondig gereinigd worden zodat de coatinglaag voorzichtig verwijderd wordt, waardoor dus alle krassen worden verwijderd. Vervolgens wordt een nieuwe coatinglaag aangebracht. Doffe koplampen herstellen is een aanrader voor beter zicht en wordt zelfs bij een apk gecontroleerd.